• Home
 • Ozzy
 • Bildsajten
 • MrBrown Jackan
 • Om mig
 • Kettlebell
 • Träning
 • Links
 •  

  Klarat OCJP certifieringen!

  Dagen innan julafton klarade jag OCJP (Oracle Java Standard Edition 6 Programmer Certified Professional Exam). Men det satt hårt inne. Har ju försökt en gång innan och då var jag bara 1 fråga ifrån. Denna gången hade vi problem att ta oss till provtillfället. Detta berodde på snökaoset i Malmö. Man kan ju lugnt säga att skåningar inte klarar av att skotta. Resurserna räcker inte redigt till att klara av ett snökaos kan man ju säga.

  Hur som helst så blev mitt resultat så här:

  60 frågor på provet jag hade rätt på 43st.

  Vilket gav mig ett resultat på 71%

  I de olika indelningarna av provet blev detta:

  Decalarations, Initialization and Scooping 60%
  Flow Control 63%
  API contents 71%
  Concurrency 80%
  OO Concepts 80%
  Collections/Generics 62%
  Fundamentals 88%

  Leave a Reply